Dalera weer en nog steeds de allerbeste

Geplaatst door on 4 augustus 2024

Het kan u niet ontgaan zijn, Dalera, de 17 jarige Easy Game dochter van Jessica von Bredow-Werndl heeft het weer geflikt. Met een vrijwel foutloze Kür op Muziek is zij opnieuw Olympisch kampioen geworden. 90.09% stond er op de score borden na haar prestatie. Een geweldig resultaat. Good ‘Old’ Isabelle Werth had al een prachtig percentage gehaald en bleef tot bijna het laatst op de eerste plaats staan, maar Dalera en Jessica, die een speciale Franse Kur hadden, gingen daar nog eens over heen.




Wat videobeelden uit de “oude doos”

In de finale van de Olympische dressuur, datis dus de absolute wereldtop, mochten 18 paarden starten. Dat waren de 18 beste uit de Grand Prix Special. Van die 18 paarden dragen maar liefst 5 paarden Gribaldi, en dus Trakehner, bloed.

Voor Polen startte de nog maar 8 jarige merrie Maxima Bella, een absoluut talent voor de toekomst. Ze was nu al geweldig maar als zij nog meer ervaring heeft en nog meer kracht, zodat ze ook in de galop haar balans helemaal goed heeft, dan is ze echt ongenaakbaar.

Gribaldi had met Greek Air nog een direct kind in de baan, deze hengst startte voor Finland.

Noorwegen had een Totilas kind mee, Total Hope is een Oldenburger hengst van 12 jaar oud.

En dan zijn er natuurlijk de Easy Game kinderen, Hermes en Dalera.

Hermes was indrukwekkend, met prachtige draf stukken en een top resultaat.



Maar Dalera, wellicht niet de mooiste Trakehner ooit, was wel weer de aller-allerbeste!


Wij als Trakehner vrienden mogen daar best trots op zijn!

 

Comments

Comments are closed.

TCN Sportdag 2024


Komt u ook mee doen op de TCN Sportdag? Zondag 8 september aanstaande organiseren we die op manege Groenewoude in Woudenberg. Iedereen die een Trakehner onder het zadel heeft kan mee doen. Maar als u lid bent van TCN, maar nu even geen Trakeher tot u beschikking heeft, kunt u ook mee doen! Er kan gestart worden in alle dressuurklassen B t/m ZZ-Licht. 2 proeven, voor punten, alles op zand! En natuurlijk doet iedereen mee voor de TCN Kasparow Bokaal! Schrijf u snel in! En als u niet komt mee doen, kom dan toch gezellig kijken? Dan praten we weer even bij en blikken vooruit naar het komend jaar! U bent allen welkom!



Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!