Dalera komt naar Neumünster en u kunt erbij zijn!

Geplaatst door on 1 september 2024

Het beste dressuurpaard ter wereld is een Trakehner, wij weten dat allemaal al. TSF Dalera BB heeft in alle competities die ze kan mee doen, bewezen dat niemand aan haar kan tippen. Daarom kan zij nu gaan nadenken over een welverdiend pension. Nu is er een unieke afscheidstour voor haar georganiseeerd, en wij als Trakehner vrienden zijn allemaal uitgenodigd om dat te komen mee maken.


Tijdens de Trakehner Hengstmarkt zal Jessica von Bredow-Werndl aanwezig zijn met haar geweldige Dalera. We hebben dan dus de kans om de merrie in levenden lijfe te zien!

De goud winnende Olympische Franse Chansons Kür betoverde de wereld. De bijna perfect uitgevoerde technische proef werd alleen maar mooier door de charmante ruiter die haar merrie met schijnbaar gemak en harmonie de moeilijkste oefeningen liet uitvoeren. Het was een proef die wel van een andere planeet leek te komen! Daar werd getoond hoe mooi dressuur kan zijn!

Vier gouden medailles in twee Olympische Spelen zette de kroon op de carrière van de ruiter uit het Zuid Duitse Aubenhausen (in Beieren)en haar Trakehner merrie, een resultaat wat geen ruiter en paard eerder hebben behaald.  Zes keer Europees Kampioen, zeven keer Duits kampioen , team wereld kampioen en 2 keer World Cup finale winnaars. Tel daarnaast nog eens op bijna 60 internationale successen op het hoogste niveau.  Dalera staat bovenaan de lijst met meest succesvolle dressuur paarden in de recente geschiedenis, dat is nog vóór Totilas,  Bella Rose and Valegro.

Nu komt deze combinatie dus naar Neumuster, dat zal voor de laatste keer zijn en wij kunnen er bij zijn!
Iedereen met een liefde voor paarden en meer nog voor Trakehners kunnen Jessica en Dalera life aanschouwen! Samen met haar broer Benjamin die ook een succesvol internationaal dressuurruiter is, zal Jessica ons mee nemen in haar reis van jong paard naar een Grand Prix Ster!

Niet alleen Dalera zal optreden maar ook haar bijna broer Dallenio (zefde moeder maar vader is Millennium) geeft acte de precense, zij zijn de grote sterren in een de demonstratie/ clinic/ optreden die de twee zullen geven. Het optreden is op twee avonden te zien De woensdag én de donderdag avond, 27 en 28 novemnber dus.
Dit alles kan wel eens betekeken dat de hele hal uitverkocht zal zijn, dus wees er niet te laat bij! Dit wilt u echt niet missen! .

Onlangs maakte Jessica bekend dat “Queen Dalera” niet meer in wedstrijden zal uitkomen. Dalera is 17 jaar jong en in topconditie, ze heeft 7 jaar op het allerhoogste niveau gepresteerd en is gezond en gelukkig.  Tijdens de Hengstmarkt zullen ze nog één keer voor ons dansen.

Dalera gaat na haar sport cariere niet weg bij Jessica, ze zal haar hele leven op Aubenhausen blijven wonen en genieten van een heerlijk paarden bestaan. Jessica beschrijft de merire als extreem intelligent, mens gericht en een knuffel, die, als de spotlight aan gaat, een echte ster is die alles geeft voor haar ruiter.


Deze 62 ste editie van de Hengstmarkt zal weer een knaller zijn! Met zo’n geweldige show op de woensdag en de donderdagavond een gala show op de vrijdagavonden natuurlijk de hengstenkeuring!  Misschien wel de leukste hengstekeuring van de wereld! Het wordt weer een feest!

Comments

Comments are closed.

TCN Sportdag 2024


Komt u ook mee doen op de TCN Sportdag? Zondag 8 september aanstaande organiseren we die op manege Groenewoude in Woudenberg. Iedereen die een Trakehner onder het zadel heeft kan mee doen. Maar als u lid bent van TCN, maar nu even geen Trakeher tot u beschikking heeft, kunt u ook mee doen! Er kan gestart worden in alle dressuurklassen B t/m ZZ-Licht. 2 proeven, voor punten, alles op zand! En natuurlijk doet iedereen mee voor de TCN Kasparow Bokaal! Schrijf u snel in! En als u niet komt mee doen, kom dan toch gezellig kijken? Dan praten we weer even bij en blikken vooruit naar het komend jaar! U bent allen welkom!



Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!