4 nieuwe hengsten via een speciale keuringsprocedure

Geplaatst door on 10 oktober 2024

Laatst hadden we u al verteld over Privatier ->, de Helium zoon die het heel goed heeft gedaan in Adelheisdorf. Hij is, samen met 3 andere hengsten, goedgekeurd. Dat is niet op de “gewone” manier gedaan. Dat is gegaan via een speciale procedure. Dan wordt er een alternatieve commissie samengesteld om de hengsten te bekijken. Zij kunnen dan de hengsten een licentie toewijzen, zonder dat ze op de hengstenkeuring hoeven te verschijnen.
Dat is zo gegaan voor Privatier, na zijn  hele goede 8,06 tijdens zijn 50 dagen test in Adelheidsdorf kreeg hij van de commissie groen licht.

Naast deze Helium zoon was ook de halfbloedhengst Lucan v. Desirao xx afgereisd en dat was niet voor niks. De hengst is in eigendom van, en gefokt door, Dr. Annete Wyrwoll. Lucan is 6 jaar oud en wordt al in de eventingsport uitgebracht. Ook Lucan kan volgend seizoen gaan dekken.

En er zijn twee schimmels aan het dekhengstenbestand toegevoegd.

De eerste die we willen noemen is de Anglo Arabier  Amarant AA v. Hebron. Hij is in Polen geboren en  is al succesvol in de springsport. Verse genen voor de spring en eventing paarden!


En dan de meest opvallende nieuweling. Deze hengst is namelijk 24 jaar na de dood van zijn vader geboren. Deze Der Monarch is een zoon van de zeer succesvolle Trakehner Schimmel  Abdullah. Een hengst die in America zo populair was dat ie een eigen fanclub en plastic “Barbie” paard had. Hij heeft nu weer een actief dekkende zoon in het Trakeher bestand!
Abdullah was in zijn tijd de Dalera van de springsport. Won alles wat er te winnen was. (o.a. TeamGoud en individueel en  Zilver op de Olympische spelen 1994, Goud op de Worldcup springen 1995, Zilver op de wereldruiterspelen Aken 1996 waar hij ook onderdeel was van het gouden landenteam USA)

Deze Der Monarch is dus een Abdullah zoon uit een Herzruf moeder. Foktechnisch een snoepje maar hij heeft al bewezen dat hij ook sportief zijn mannetje staat. Hij werd al geselecteerd om deel te nemen aan het 2024 Bundesturnier. Der Monarch is dus voor de sportpaarden fokkers, niet alleen de springers maar ook de andere sporten kunnen gebruik maken van deze genen! Opa Donauwind heeft vele sportpaarden gegeven en met de genen van de Herzruf moeder x volbloed is dit heel klassiek maar zeker heel interessant bloed! Helaas nog geen goede foto. Als die er wel is dan zullen we die meteen plaatsen!

Comments

Comments are closed.

Dalera TSF bedankt


Het beste dressuurpaard van de laatste tijd neemt afscheid van de grote arena. Wilt u daarbij zijn? Dalera nog 1 keer zien dansen met Jessica? Dat kan! Tijdens de Trakehner Hengstmarkt zal de Dalera afscheidstour onderdeel zijn van het programma. Dit wilt u niet missen! De Trakehner Hengstmarkt, oftewel de Trakeher Hengstenkeuring is van 28 t/m 30 november aanstaande in de Holstenhallen in het Duitse Neumünster. De leukste hegstenkeuring ter wereld!



Meer weten over Trakehners? Mail of bel, TCN staat u graag bij!

Wilt u ook nieuws over TCN ontvangen in uw mailbox? Laat het ons weten dan blijft u van alles op de hoogte!


Vragen? U kunt, als altijd, bij ons terecht. Gebruik dit mailadres: info@trakehnercontact.nl

Trakehners zijn gewoon heel bijzonder!